La Generalitat de Catalunya potenciarà la contractació pública de PIMES especialitzades per a serveis de telecomunicacions

sense_titol-650

El nou Acord Marc de Serveis de Telecomunicacions és una iniciativa que impulsa el equip de professionals d’Esquerra Republicana de Catalunya que encapçalan la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació amb l’objectiu de millorar i reforçar el teixit empresarial català a través de la compra pública oferta per la Generalitat. La previsió inicial del volum total de contractació és de 30 milions d’euros en dos anys, a partir del 2011.

El nou Acord Marc de Serveis de Telecomunicacions, impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el pla TIC.cat, ampliarà les oportunitats de participació de les petites i mitjanes empreses especialitzades del sector de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) en la contractació pública de serveis de telecomunicacions. Per això, s’incrementarà l’oferta de licitacions per part de l’administració catalana i es reduiran els procediments de contractació. Alhora, també es vol millorar la flexibilitat i qualitat en la prestació dels serveis. L’objectiu final és reforçar el teixit empresarial català.

Tal i com evidencia l’estudi El sector empresarial de les TIC a Catalunya, 2009, elaborat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació a Catalunya (Fobsic), el sector TIC català està conformat per petites i mitjanes empreses. En concret, Catalunya té un total de 7.911 empreses tecnològiques, la majoria de les quals són pimes (97%). Davant d’aquesta evidència, el nou model de Telecomunicacions impulsat per la Generalitat de Catalunya vol facilitar la participació de les pimes catalanes en els diferents processos de contractació pública de serveis, en funció de la seva especialització.

La previsió inicial del volum total de contractació és de 30 milions d’euros en dos anys, a partir del 2011, amb la possibilitat de pròrroga durant dos anys més. Es preveu que al llarg del proper mes de desembre, un cop valorades totes les propostes rebudes, es faci pública l’adjudicació provisional.

Homologació d’empreses especialitzades

Una altra de les línies estratègiques de l’Acord Marc és l’homologació de les empreses especialitzades del sector TIC.

En aquest sentit, el Pla TIC.cat ha desenvolupat un pla d’actuació per millorar el posicionament competitiu de les empreses catalanes davant l’Acord Marc, que contempla diverses actuacions: realització de jornades, cursos i tallers de formació i certificació –les efectuades fins ara han comptat amb la participació de més de 1200 empresaris-; impulsar acords amb proveïdors de formació i fabricants per reduir costos; potenciar el Servei d’Atenció Personalitzada del TIC.cat –que ha assessorat més de 300 empreses tecnològiques-; fomentar la R+D+i i apropar els centres tecnològics a les empreses, entre d’altres mesures.

L’Acord Marc de Serveis de Telecomunicacions és un instrument necessari per a la plena implantació del nou model de comunicacions de la Generalitat. Aquesta eina permetrà obtenir una eficiència tecnològica i econòmica, reduint els terminis de contractació; obrirà el mercat i potenciarà la participació d’empreses especialitzades; i establirà un major control en la gestió de serveis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: