Augmenta el nombre de pimes i empreses catalanes especialitzades en TIC que opten a oferir serveis TIC de la Generalitat

El nou Acord Marc posat en marxa per els responsables d’Esquerra Republicana de Catalunya al Govern de la Generalitat  per gestionar l’adquisició de serveis TIC  ha rebut 413 ofertes i comportarà un volum de contractació de 149 milions d’euros.

Ha tingut lloc l’acte públic de comunicació de les empreses que han acreditat la solvència tècnica i financera mínima requerida en el nou concurs de serveis TIC que, inclosos en el nou Acord marc, seran d’ús per als diferents departaments i ens de la Generalitat de Catalunya. Les empreses acreditades continuaran el procés de selecció per tal d’optar a alguna de les 285 homologacions possibles. Entre aquestes empreses es podran adjudicar contractes amb un pressupost anual de fins a 3 milions d’euros, mentre que la previsió inicial del volum total de contractació és de 149 milions d’euros.

Finalitzat el termini de presentació d’ofertes dins el calendari d’execució d’aquest Acord Marc llançat per la Generalitat el passat mes de maig, s’han rebut 413 ofertes de 149 empreses, amb un important augment de la participació d’empreses especialitzades en TIC (del 50% que representaven aquestes a l’anterior Acord marc s’ha passat al 80%). També augmenta (del 41% al 46%) el percentatge de petites i mitjanes empreses participants i el d’empreses catalanes que han presentat proposta, que passen del 30% al 40%. Per la seva banda, les empreses multinacionals representen un 34% i les de la resta de l’Estat, un 26%. És molt destacable també el fet que només el 2% de les empreses licitadores han quedat excloses per no acreditar els requisits de solvència tècnica i financera, mentre que en l’Acord marc anterior, aquesta xifra es va elevar al 15%.

Aquestes dades demostren la bona acollida que ha tingut el nou Acord entre el col·lectiu d’empreses al qual es pretenia obrir la contractació de serveis TIC de la Generalitat per donar, així, un fort impuls al sector de les noves tecnologies en el nostre país: petites i mitjanes empreses especialitzades en TIC que excel·leixen pels seus coneixements i experiència, però que, o bé per volum de contractació o per la seva especialització, restaven fins ara excloses d’aquesta mena de concursos públics. D’aquesta manera s’ha volgut donar un impuls al teixit empresarial TIC català en la línia dels objectius ja apuntats en l’Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’empresa catalana 2008-2011.

En aquest sentit, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha definit el nou Acord marc “com una eina molt potent per injectar nous contractes en les empreses del nostre país que excel·leixen pels seus coneixements i capacitat de generació d’R+D+I, ja que els oferirà més possibilitats de desenvolupament empresarial i d’augment competitiu tant a nivell nacional com internacional”.

Bosch ha assegurat que “el nou Acord marc assoleix, doncs, l’objectiu de diversificar les empreses que prestaran serveis en noves tecnologies per a la Generalitat, prioritzant les pimes i les empreses catalanes”, i s’ha felicitat pel fet que el percentatge de licitadors exclosos per la falta d’acreditació tècnica “s’ha reduït espectacularment”, fet que ha atribuït en part a “l’esforç de la Generalitat i del pla TIC.cat per assessorar les nostres empreses en els aspectes administratius i de certificació de les contractacions públiques, tant al nostre país com a la Unió Europea”. En aquest sentit, Bosch ha recordat que “des del Govern estem impulsant la maduresa i la qualitat de les empreses TIC catalanes amb d’altres iniciatives del pla TIC.cat, amb el qual es vol potenciar un teixit empresarial en TIC potent i capdavanter”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: