Mobile World Congres

Si una cosa té el congres de mòbils que es realitza a Barcelona és que ningú posa en dubte que durant l’’esdeveniment s’’hi concentren les persones més influents de tot el món del sector tecnològic per fer-hi negocis. I és aquí on les institucions públiques i les empreses catalanes col·laboren per generar riquesa i ocupació en el nostre país.

A més, l’edició del Mobile World Congress 2012 serà molt especial perquè es donaran a conèixer molts detalls de la Mobile World Capital, una entitat que serà el centre mundial del desenvolupament, coneixement, innovació i generació de nous models de negoci de les tecnologies mòbils i que, recordem, estarà situada a Barcelona durant els anys 2012 al 2018.

En el proper Mobile World Congress, Catalunya hi tindrà un paper molt destacat. S’escolliran 20 empreses catalanes tecnològicament punteres en l’àmbit de la mobilitat, el doble que a l’ultima edició, i se’ls oferirà la possibilitat de gaudir d’un estand a l’APP Planet, un aparador on les empreses desenvolupadores d’aplicacions i solucions mòbils de tot el món poden donar a conèixer les seves últimes novetats, i on les companyies més importants van a buscar-les per comprar i després poder-les oferir al seus clients.

Igualment, aquest any es comptarà amb un Pavelló de Catalunya més gran que a l’ultima edició, on es donaran a conèixer projectes innovadors basats en tecnologies mòbils realitzats per empreses catalanes conjuntament amb altres empreses amb la finalitat de replicar-los i comercialitzar-los a qualsevol altra part del món, ajudant així a la internacionalització del teixit empresarial català.

En el Pavelló de Catalunya també hi haurà els centres tecnològics i de coneixement referents del nostre país, que donaran a conèixer el seu potencial de recerca i desenvolupament de projectes en l’àmbit mòbil. Un centres capdavanters que estan realitzant projectes internacionals i albergant a les seves instal·lacions els professionals i empreses més punteres del sector tecnològic.

Evidentment, aquest any també tindrà lloc el Brokerage Event, un esdeveniment que permetrà que més de 400 empreses realitzin reunions de negoci amb empreses de tot el món, potenciant d’una manera exponencial els contactes internacionals entre les nostres companyes i les companyes estrangeres.

Durant el proper Mobile World Congress, Catalunya també serà present al “Ministerial Program”, unes jornades on delegacions de governs de països de tot el món exposaran els seus projectes i on Catalunya tindrà, per primera vegada el paper d’amfitrió, podent així realitzar directament relacions bilaterals amb altres països per arribar a acords de col·laboració per la millora del teixit tecnològic català.

Així mateix, i també per primera vegada, Catalunya serà la patrocinadora del “Media Center”, l’espai de comunicació del Mobile World Congress. El “Media Center” permetrà donar a conèixer el nostre país, així com el teixit empresarial tecnològic ubicat a Catalunya.

Però, possiblement, el més destacat del proper Mobile World Congress es la presentació mundial de la Barcelona Mobile World Capital, un nou concepte de ciutat que ens farà posicionar de nou en tots el mapes, en aquest cas com a referent en tecnologies mòbils.

La capitalitat del mòbil també aportarà al país un laboratori mundial de mobilitat, el “Catalonia Mobile World Lab”, que ens permetrà crear una nova indústria tecnològica, llocs de treball d’alta qualitat i ser un pol d’innovació mundial en tecnologies mòbils. Al mateix temps, permetrà als ciutadans de Catalunya poder utilitzar les últimes novetats tecnològiques, i millorar d’aquesta manera la nostra qualitat de vida.

En el món de l’esport és habitual fer un ús gairebé intensiu de les tecnologies mòbils, i Barcelona aprofitarà l’ocasió per incentivar aquest ús. Disposem actualment de moltes aplicacions que ens permeten saber la ruta que fem mentre correm, anem amb bici o caminem, controlar el nostre ritme cardíac, fins i tot escoltar la nostra cançó preferida penjada al núvol i, finalment, enviar el resultat del nostre exercici als amics a través de les xarxes socials.

Hem d’estar orgullosos de ser la Mobile World Capital, de la mateixa manera que ho vam estar en ser escollits per realitzar el Jocs Olímpics del 1992. De la mateixa manera que aquell esdeveniment va permetre modernitzar la nostra ciutat i va catapultar els nostres esportistes, la Mobile World Capital també permetrà una modernització del país i una especialització dels professionals catalans.

Sergi Marcén i López

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: