Mòbil, eina de futur

_movilnokia_f987cb41

És conegut per molt de nosaltres que les tecnologies de la informació i el coneixement estant canviant constantment el món, i molt especialment, per la rapidesa en la seva expansió, les tecnologies mòbils. El creixement exponencial d’’usuaris de tecnologies mòbils ha estat increïble, amb creixements mai vistos i tot i així, encara estem en ple inici de l’’expansió d’aquestes tecnologies.

El mòbil tal i com el coneixement fins ara, ha estat una eina que permès la comunic

ació entre dues o més persones, però des de fa un temps esta evolucionant a passos de gegant, de fet, els nous terminals intel·ligents, o “smartphones”, son equips que et permeten fer qualsevol cosa i a més, parlar-hi.

I ara que els equips permeten fer qualsevol cosa gracies a estar connectat a Internet, es quan començarem a gaudir de nous serves i solucions que ens permetran interactuar, persona amb persona, persona amb maquina i maquina en maquina.

Es aquí on en breu començarem a veure canvis importants en el nostre dia a dia. Imaginem-nos estar dins dels nostres vehicles i que aquests automàticament gracies a estar connectat en xarxa amb una SIM integrada en el cotxe, rebi informació que permeti al vehicle indicar-nos tot allò que està passant al voltant nostre, be sigui un accident a pocs kilòmetres, com informar-nos de la plaça d’aparcament  més propera que tinguem o rebre les noticies del teu canal de televisió preferit i poder-les veure amb realitat augmentada a les finestres del cotxe. Això que sembla una pel·lícula del futur no trigarem gaires anys en poder-ho gaudir.

Tanmateix, la utilització d’aquestes tecnologies mòbils per millorar el nostres sistema de sanitat, per exemple, ja és una realitat molt propera,  no tant sols pel seguiment de l’estat de les persones, sinó de tot allò que estigui relacionat amb la mobilitat d’aquestes.

Des de un centre tecnològic català ja han desenvolupat un teixit que permet transmetre les constants vitals d’una persona. Si aquest teixit esta connectat a una SIM, gracies a les tecnologies mòbils, ens permetrà estar monotoritzant a una persona en qualsevol moment i situació. Imagineu-vos el seguiment d’una persona gran o potser el seguiment d’un bomber o policia en una acte de servei. La seguretat que ofereix una solució d’aquest tipus permet que els efectius que les utilitzin siguin mes eficaços i al mateix temps que realitzin la seva feina amb molta mes seguretat.

Una de les altres solucions mòbils que esta arribant amb força i que canviarà les nostres vides en breu, es el pagament mitjançant el mòbils. Aquesta solució en permetrà fer desaparèixer la cartera, tal i com la coneixem. No tindrà sentit portar targetes de crèdit a  sobra, i fins i tot el carnet identificatiu de la persona, ja que aquestes dades estaran integrades en els terminals mòbils amb molta més seguretat que ara.

Aquest son unes de les moltes solucions que en breu veurem en el nostre dia a dia i que mica en mica entraran a les nostres cases sense donar-nos compta, tal i com ho a fet el telèfon mòbil tradicional.

Des de Catalunya, tenim l’oportunitat de ser un país davanter en l’aplicació d’aquestes tecnologies, i poder desenvolupar de noves gracies a tenir la seu central de la Mobile World Capital, que ens permetrà pivotar molta innovació tecnologia, però també gracies a l’esforç que des de les institucions europees com la EMMIA estan realitzant per poder ser, des de Europa cap al món un motor en innovació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: