Barreres a Internet o aprendre a utilitzar-lo?

245043t9tdp94ct-300x199

Fa uns dies el govern britànic va publicar una notícia sobre l’ús d’Internet al Regne Unit mitjançant la qual anunciava que, en properes dates, tots els usuaris d’Internet que desitgin accedir a continguts sexuals hauran de demanar-ho explícitament als seus proveïdors d’Internet ja que l’accés a aquestes pàgines serà denegat.

La raó principal d’aquesta mesura és que els menors d’edat no puguin accedir a continguts sexuals sense el permís patern. Una mesura que, si més no, és prou ”xocant”.

Des d’un punt de vista tècnic, els proveïdors de serveis cancel·laran l’accés a totes les pàgines que tinguin aquest tipus de continguts. Tot i així, es pot dir que aquests filtres es podran “saltar” fàcilment, només serà necessari connectar-se mitjançant un servidor proxy anònim.

Des d’un punt de vista moral, es pot dir clarament que s’està censurant l’accés a un cert contingut de la xarxa. Una xarxa que va néixer amb la idea d’ésser lliure i no patir cap tipus de censura. A més, al Regne Unit, l’accés a aquest contingut sexual es vol censurar només a Internet, mentre que diaris i canals de televisió de difusió nacional, fàcilment accessibles pels menors d’edat, seguiran oferint-lo sense cap tipus de restricció.

Ens adonem, doncs, que tot i voler censurar aquest tipus de continguts a la xarxa, Internet és tan sols un canal més per a poder accedir-hi. Així doncs, la solució no ha de basar-se en la censura sinó en l’aprenentatge de la utilització de les eines que ofereixen continguts de caire sexual.

I és aquí, on els pares i educadors han de transmetre un missatge molt important als menors, un missatge que ha de ser clar, entenedor i de molta confiança.  Un missatge que permeti als joves entendre a quin tipus de contingut poden tenir accés i quin és, encara, massa aviat per accedir-hi.

Com a tastet us recomano acceir a l’enllaç http://ves.cat/hizq, on hi trobareu la “Guia ràpida perquè el menor navegui segur”,

Sergi Marcén i López

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: