Catalunya, país ple d’oportunitats

És Catalunya un país ple d’oportunitats? Sens dubte que ho és. Els que vivim i treballem a Catalunya no tenim res a envejar als que viuen o treballen a qualsevol altre part del món quan parlem d’oportunitats per crear el nostre projecte, i en especial, en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, les TIC.

Catalunya disposa de tots els ingredients per poder començar o consolidar projectes empresarials, projectes que des de Catalunya observen i treballen amb la resta de mercats del món i els veuen com els seus mercats.

Amb aquesta idea, empresaris joves, i no tan joves, han començat i volen començar el seus projectes a Catalunya. Molts d’ells amb molt d’esforç i tenacitat, aguantant la situació que viu el nostre país, però amb l’esperança d’obrir-se camí en un dels sector amb més potencialitat de creixement gràcies a la il·lusió, el coneixement i el saber fer.

Un sector TIC ple de petites i mitjanes empreses, amb treballadors qualificats, amb productes i serveis que compleixen alts estàndards de qualitat. Un sector però, que no acaba de posicionar-se com un sector prioritari en l’economia catalana. I aquí podem trobar varies raons, unes de caràcter polític, d’altres formatives i d’altres de caràcter empresarial. Raons que hem de treballar decididament per superar. Les polítiques, amb una clara i definida política de potenciació del sector de les TIC; les formatives, amb una aposta decidida per crear coneixement des de les arrels als ciutadans i professionals de Catalunya; i les empresarials, potenciant la creació de grans companyies catalanes. Hem d’aconseguir que quan es parli de Catalunya, es parli de tecnologia i innovació. Treballem i potenciem, doncs, allò que anomenem l’Economia de la identitat relacionada amb el coneixement i la innovació tecnològica, un model de desenvolupament econòmic que permet a moltes empreses i professionals obrir-se moltes portes arreu i fer del país un pol d’atracció de les millors empreses i professionals del mon cap a casa nostra. Fem, doncs, que una bona part de l’economia del nostre petit gran país estigui basada en el coneixement, que ajudi a posicionar els altres teixits productius en la primera línia mundial.
Amb una aposta clara i decidida ho podem fer, perquè Catalunya és un país ple d’oportunitats.

Sergi Marcen i Lopez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: