El 27 de setembre començarem a fer un nou país

reinicia

 

Les TIC permeten obrir processos de construcció i consolidació de nous Estats substancialment diferents dels processos d’independència fins ara coneguts. Estem a l’era digital i aquesta tecnologia pot facilitar o dificultar la construcció amb èxit d’un nou estat, el qual ja hauria de ser un estat digital. En aquest sentit, Catalunya necessita establir com una de les prioritats clau del seu govern la generació i desenvolupament, a curt termini, d’una política avançada en el camp de les tecnologies digitals TIC.

El proper 27 de setembre començarem a fer un país nou, un país normal, on disposarem de les eines necessàries per a millorar la vida de les persones. Aquesta és la important missió que tenim a partir del proper 27 de setembre, quan la candidatura de Junts per Sí hagi guanyat, perquè guanyarem, i on la gent valenta d’Esquerra, juntament amb moltes altres persones, ens hi posarem a treballar dur, com sempre, pel país, a desenvolupar les eines necessàries per fer que els catalans i catalanes tinguem una vida millor.

Una de les eines clau per aquest nou país son les tecnologies de la informació i les comunicacions. Desenvoluparem un model TIC innovador per a Catalunya, basat en un nou model de governança i amb un programa estratègic de recerca i innovació TIC que permetrà dur a terme una nova política en el camp de les infraestructures estratègiques del nou país. Les TIC són molt més que infraestructura, són les tecnologies fonamentals de l’economia i la societat del segle XXI, les dels estats moderns.

L’ecosistema TIC es suporta en un model d’innovació diferent dels models tradicionals que separaven la Ciència de la Tecnologia. Tanmateix, per Esquerra, les TIC son també una eina de cultura que afavoreix la defensa de la nostra llengua al mon, com també l’eina necessària per la participació ciutadana i la transparència política.

Volem una Catalunya TIC, tal com queda reflectit en el programa electoral de Junts pel Sí. Un país on cada racó estigui connectat a Internet, que permeti una cohesió social més potent, promoure l’adquisició del coneixement i la divulgació dels avantatges de la societat digital entre la ciutadania. Un país on les tecnologies de la informació i les comunicacions siguin eines potenciadores de generació d’ocupació i nous perfils professionals. Així mateix, aquest potencial de coneixement ha de convertir-se en recerca, desenvolupament, emprenedoria i empresa. Un país on el nou Estat sigui emprenedor i potencií la recerca tecnològica que després pugui ser utilitzada per les empreses i permeti generar un sector tecnològic potent.

És per tot això, i molt més, que a partir del 27 de setembre començarem a fer un nou país en el qual els ciutadans de Catalunya disposarem de totes les eines d’Estat necessàries per a millorar la vida de les persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: