Talent digital

La societat és diversa, dinàmica i plena d’incerteses, cosa que fa que les persones busquem l’espai que ens ofereixi seguretat, procurant quedar-nos-hi en ell per patir els menys canvis possibles. El problema ens ve, quan ens veiem obligats a sortir d’aquest espai de confort i poder afrontar els reptes de futur que ens venen.

Aquest és el cas que ens trobem els humans amb el canvi de societat que ens esta comportant la digitalització. Ens trobem persones en el nostre dia a dia  que van néixer quan encara no estava desplegada l’electricitat o l’aigua corrent i per suposat les xarxes de radio, televisió o telefonia fix, o bé l’ordinador, el mòbil i Internet. Per tant, som una societat que està revolucionant la humanitat però també ens estem adaptant en aquesta nova societat que estem creant.

Com he comentat la nostre societat s’està adaptant a uns forts canvis tecnològics en els últims 100 anys, però ja no tant sols aquestes innovacions tecnològiques estan canviant la nostre manera de viure, sinó també l’accés i generació d’informació està sent tant gran que la incapacitat de poder assimilar-la es una evidencia.

Es en part per aquests motius que és quan necessitem buscar un camí que ens permeti poder afrontar aquest canvis amb més seguretat i per tant desenvolupar habilitats per poder afrontar tot aquest mon digital. És hem de poder adaptar-nos a la digitalització a traves del talent digital.

Aprendre és intrínsec a l’esser humà, no sobreviuríem sense l’aprenentatge, i el fet de connectar-nos al món digital ens permet potenciar-lo. Podem parlar de la societat de l’aprenentatge perquè aquest és indispensable per desenvolupar-nos amb èxit des del punt de vista personal, laboral i social. (Jubany, 2012)

L’èxit o el fracas d’un proces de canvi o adaptació a noves situacions depenen en última instancia de les pors, les il.lusions i les espectatives de les persones que estan inmerses en el aquestes tranformacions. Per tant, s’han de crear les condicions per poder oferir seguretat i èxit alhora d’abordar aquest canvis que ens prepararan a una nova vida digital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: